Onze Verkoopwijze

Inleiding over onze verkoopwerkwijze

Af en toe plannen we een nestje pups van onze Doodle meisjes. Verwachten we een nest of hebben we een nest of is een oudere NL Mini Doodle beschikbaar, dan is het makkelijkst dat jij zelf telefonisch contact met ons opneemt. De website van de NMD is slechts één van de hulpmiddelen die wij ter ondersteuning van onze pup verkoop gebruiken.

Wij zijn TEGEN castratie/sterilisatie wanneer hiervoor GEEN medisch noodzaak ten grondslag ligt en/of direct aanwezig is. Dit is onze mening en hoe wij inzake castratie/sterilisatie staan. Meer uitgelegd hierover in een VIDEO.

We blijven het gesproken woord al dan niet met en tijdens een telefoongesprek het allerbelangrijkste vinden. Ja we weten het, deze werkwijze is ouderwets, alleen werkt hij voor ons het beste en vooral super effectief voor onze missie namelijk om het perfecte mandje te vinden voor onze met liefde gefokte pupjes en/of oudere NL Mini Doodle.

Contact gegevens vind je hier

De contact gegevens om met ons in contact te komen staan op de webpagina genaamd: contact > Vervolgens krijg je binnen 24 uur een geautomatiseerde e-mail antwoord namens ons, wanneer wij daadwerkelijk jouw formulier ook hebben ontvangen. Specifiek deze webpagina is een continu dynamisch werkproces met voor ons nieuwe en voortschrijdende inzichten, waardoor deze webpagina met regelmaat wordt bijgesteld en geüpdatet.

Onze verkoop uitgangspositie

JIJ bent op zoek naar een betrouwbare fokker?
WIJ zijn op zoek naar een goed adres & familie voor onze pupjes waar ze levenslang kunnen wonen en worden verwend of wel zijn of haar gouden mand.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze pups worden bij ons in huis geboren en verblijven in onze woonkamer. We “verbouwen” onze woonkamer om tot onze PupKamer. De eerste 6 weken ontvangen we nog geen kraambezoek, een en ander afhankelijk van hoe alles gaat met moeder en kids. Wij vinden het erg belangrijk dat mama en haar pups in het begin even voldoende rust krijgen. We zorgen we er natuurlijk wel voor dat de pupjes kennis maken met mensen want knuffelen doen we allemaal erg graag en vooral veel!

Pupjes worden groter, uniek pupcertificaat & stamboom?

Wanneer de pupjes groter worden dan gaan we intensief aan het werk met het actief binnen- en buitenshuis optimaal te socialiseren. Wanneer de pups wat ouder zijn en de temperatuur buiten het toelaat mogen zij een paar uurtjes (naar gelang hun leeftijd) per dag bij ons in onze tuin spelen en ravotten. Ook doen wij de bench training met als achterliggende gedachte dat de overgang straks naar de nieuwe familie vlekkeloos verloopt en een Mini Doodles pup een bench al is gewend.

We starten vroeg met zindelijkheidstraining waardoor de kleine Doodleman of Doodlevrouw al zo goed als zindelijk is wanneer hij/zij vertrekt naar jou. Onze pups worden afgegeven met een koopovereenkomst, worden 3 x ontwormd, worden gechipt, hebben een EU paspoort, een afstammingsbewijs met DNA profiel, hun eerste puppy enting of titeren en een klinische gezondheidsverklaring en NMD pup certificaat (zie afbeelding hieronder) & stamboom. 

pup certificaat
NMD pup certificaat en logo NMD gecertificeerd fokker

Socialisatie

Onze pupjes zijn bekend met alle huiselijke geluiden, worden volop geknuffeld, hebben heel veel mensenhanden gezien/gevoeld, ontmoet alvorens zij vertrekken naar hun nieuwe baasje. Uiteraard zijn zij al bekend met het verkeer, hebben hun eerste autoritjes bij ons gehad. Ook hebben zij kennisgemaakt met een halsbandje en zijn zij diverse keren met het halsbandje om en riempje mee naar buiten geweest voor een wandelingetje en/of zittend in de bolderkar en/of fietskar.

Vachtverzorging

Zij zijn bekend met de borstel, (Labra)Doodle Vachtspray, controle kam en schaar en waterblazer want vachtverzorging is levenslang en superbelangrijk voor een Doodle. De pupjes worden op deze wijze, door ons goed gesocialiseerd in één van de belangrijkste fase van hun leven. We doen ons best om de pup een fijne, warme en stabiele basis voor de rest van hun leven mee te geven.

Een persoonlijk kennismakingsgesprek en bezoek bij ons in Lutten behoort tot de procedure om in aanmerking te komen voor een Mini Doodles pup van ons, want: Jij bent op zoek naar een betrouwbare fokker en wij zijn op zoek naar een onbepaald liefdevol adres en gouden permanente mand voor onze Mini Doodles pup.

Wat verwachten we van jou?

Wat voor ons wel belangrijk is, is dat jij en je familieleden heel veel liefde, geduld, tijd en zorg besteed om jouw speelse pup op te voeden tot een fijn stabiel gezinslid en heerlijk zijn beweging en verzorging kan bieden in zijn verdere toekomst! Dat jij de verantwoordelijkheid neemt om dit gezamenlijk met jouw familieleden te verwezenlijken! We verwachten gedurende de periode dat de pup bij ons is, betrokkenheid van jou en wij jou en je familie kunnen leren kennen. 

Uiteraard heeft iedere pup eigenaar de mogelijkheid om met zijn/haar gezin de pups te bezoeken en mee te groeien met de pups totdat zij met hun nieuwe familie(s) meegaan. Onze pupjes zijn wanneer ze naar hun familie gaan uitstekend gesocialiseerd en dol op knuffelen en kussen.

Koppelen van pup & familie

Wij doen zeer beslist niet uitbesteden aan een extern bedrijf en/of organisatie voor het opstellen van karakters d.m.v. testen. Inmiddels is ruimschoots gebleken dat externe zogenaamde evaluaties, en rapporten dat deze niet accuraat zijn en/of kloppen. Wij kunnen niet bepalen hoe de leefsituatie en de karakters van de nieuwe eigenaar/familie is. Wat wij wel kunnen bepalen met onze eigen ervaring van meer dan 40+ jaar, is dat onze karaktertesten voor onze pupjes 100% kloppen.

Een aspirant pupkoper gaat samen met ons een pup uitkiezen waarbij de insteek van ons is dat de pup in de gezinsdynamiek van de familie past. Belangrijk is om op jouw en ons gevoel af te gaan en de balans van verstand en gevoel. Tot op heden klopte het maken van de zogenaamde pup koppeling voor 100% tot een perfecte match samen met het gezin. De opvoeding bepaalt voor een groot deel hoe jouw NL Mini Doodle uiteindelijk wordt binnen jouw gezin. Als familie draag je hiervoor zelf alle verantwoordelijkheid.

Van nature heeft de NL Mini Doodle een creatief, liefdevol, sociaal en open gevend karakter. Met de leeftijd van 6 weken van de pupjes gaan we over tot de definitieve verdeling van de pupjes waarbij we zeker de voorkeur van jou meenemen en ook de algehele dynamiek van de gehele familie. Voor alle partijen moet de koppeling een win-win situatie zijn.

Niemand koopt bij ons een pup die door ons wordt opgedrongen. Onze insteek is dat wij ervan voor de 1000% voor overtuigd moeten zijn dat onze pup een fantastisch, geweldig leven gaat krijgen bij jou. Zijn wij hiervan niet overtuigd gaat de pup verkoop niet door.

De koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van een pup, komt uitsluitend schriftelijk tot stand (dus door en na ondertekening van de schriftelijke overeenkomst door verkoper en koper).

Koop bij 8 weken en ouder

Wordt de koop tot stand gebracht nadat de pup 8 weken of ouder is, dan is van een kennismakingstraject geen sprake. Voor ons blijft overeind staan, dat wij bij jou als aspirant pupkoper een goed gevoel moeten hebben en visa versa. E.e.a. wordt onder andere uiteengezet en doorgenomen tijdens een team en/of de bezoek afspraak.

De koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van een pup, komt uitsluitend schriftelijk tot stand (dus door en na ondertekening van de schriftelijke overeenkomst door verkoper en koper).

Puphandleiding boek

We zijn auteur/schrijver van ons prachtig informatief handleiding en begeleidingsboek ook wel puphandboek > genoemd, die we zelf in eigen beheer uitgeven inclusief ISBN en ook voor andere liefhebbers te koop is in de Natuurlijk4Dogs webshop > We delen onze 35+ jaar opgedane allround kennis binnen de kynologie en hebben ons verdiept in de psychologie van de hond, en alles uitgelegd in makkelijk te begrijpen mensen taal waarbij oplossingen voor voorbeelden uit de praktijk zo herkenbaar en oplossing gericht zijn.

Een besliste aanrader voor iedereen die een pup heeft of verwacht. Ons puphandboek > geeft ook aan en vult in voor de opvoeding van jouw pup (o.a. voeding- & beweginschema).

Wat bieden wij aan jou

Van onze kant doen wij alles wat in ons vermogen ligt om jou hierbij te ondersteunen! Van onze kant uit bieden wij een levenslange begeleiding van jouw Doodle. En mocht je geen oppas in vakanties hebben dan is het mogelijk dat hij/zij bij ons logeert. Uiteraard wel in overleg én mits we plaats in ons gezin en agenda hebben. We hebben namelijk zelf geen kennels, alles woont samen met ons in huis en neemt deel aan ons dagelijks familieleven.

Onze werkwijze duidelijk op een rijtje gezet:

LET OP! De koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van een pup, komt uitsluitend schriftelijk tot stand (dus door en na ondertekening van de schriftelijke overeenkomst door verkoper en koper). Door de aspirant pupkoper kunnen geen rechten aan het pup inschrijf formulier worden ontleend.

Thuis en dan?

We zijn er van overtuigd dat de nieuwe familie goed op zijn kleine NL Mini Doodle lieveling gaat passen en opvoeden zoals o.a. is besproken en gedocumenteerd in ons puphandboek > om zo een lang en gezond hondenleven te starten. Desalniettemin vragen we wederom aan de nieuwe familie ons bij problemenprobleempjes en uitdagingen meteen op te bellen. Ook om ons regelmatig op de hoogte te houden. Dit alles zou ons heel blij maken!

De wens en insteek van ons is om samen, mens en dier, een geweldig fijn, lang en gezond leven te hebben met samen veel plezier te hebben en/of gaan beleven. Uiteraard blijven wij na aankoop klaar staan met raad en daad, advies en begeleiding van onze Mini Doodles pupjes. De bal voor de hulpvraag ligt in jouw hoek en weet dat geen enkele vraag dom is, alleen die vraag die je niet aan ons stelt.

Tot slot nog even dit

Overigens ben je naar aanleiding van het bezoek aan deze website alleen geïnteresseerd in de verkoopprijs en is deze prijs wel uitsluitend en doorslaggevend voor jouw keuze, dan verwijzen we je heel graag door naar de diverse advertentie websites waar allerhande (eveneens stamboomloze) hondjes worden aangeboden.

Uitleg over waarom De NL Mini Doodle niet zomaar een (F1) Doodle is, de uitleg hierover vind je HiER.

JIJ bent op zoek naar een betrouwbare fokker!
WIJ zijn op zoek naar een goed Betrouwbaar familie(s) voor onze pupjes waar ze levenslang kunnen wonen en worden verwend of wel zijn of haar permanente gouden mand.

pupjes

Weergaven: 12774

Scroll naar boven