Thuiskomen Linsi (eerder bekend als Kenzy)

Kleine 10 dagen geleden kregen we het telefoontje van de voormalige eigenaars van Linsi, voormalig bekend als Kenzy, maar ja mama Kensi die woont natuurlijk bij ons en zoals gezegd ook Kensi heet, hebben we haar om praktische reden de naam Linsi gegeven. Beetje dezelfde klank maar dan toch net even anders. Linsi moest bij haar familie om voor hun moverende redenen permanent weg. Uiteraard vangen we ons puppenkind op, geen twijfel mogelijk.

Dan de observatie van aanname van Linsi, wat troffen we aan bij overname aan?
We troffen een zeer angstig hoopje ellende aan die extreem, en dan bedoel ik echt extreem vermagert is, en dan bedoel tussen de 5-10 kg te licht. Uiteraard gevraagd waarom Linsi zo extreem mager is. Antwoord die we kregen was dat ze een slechte eetster is. Door de conditie die we bij Linsi aantroffen hebben we direct de dierenkliniek gecontacteerd, de situatie uitgelegd en zijn we met het advies van o.a. een voedingsplan gestart om haar niet te verliezen zo kritiek is de huidige situatie.

Zou je toch denken hoe ga je dat doen, het uitvoeren van het eet plan wanneer Linsi niet eet?
We hebben haar eerste voeding voor haar neergezet en binnen zeer korte tijd om niet te zeggen het knippen van je ogen was de bak van Linsi leeg…

Stel je het volgende toch eens voor, Linsi toch op voor haar nu op vreemd terrein, nieuwe groep en alles smakelijk op eten. Hoe is dit mogelijk? Gisteravond heeft ze 2 voedingen vlot gegeten en dat is voor zoals eerder aangegeven slechte eter toch opmerkelijk. We hebben een goede nacht gehad waarin lekker in alle rust is geslapen. Vanmorgen is er door Linsi weer smakelijk ontbeten en jawel in een vlot tempo en ook de 2e voeding is er alweer in gegaan. Dit aangepast voer zoals de dierenarts heeft geadviseerd ๐Ÿ’–

N.B. Na het controleren van het Europees Dierenpaspoort van Linsi, kwamen we erachter dat Linsi niet correct of wanneer je wenst, onvolledig is geรซnt. Het volledig enten gaan we samen in overleg met de dierenkliniek aanpakken mede gezien haar conditie doen we dit onder begeleiding.

Wordt Vervolgd HiER

Weergaven: 257

7 gedachten over “Thuiskomen Linsi (eerder bekend als Kenzy)”

 1. Wat een verschrikkelijk nieuws!! Hoe is het mogelijk om voor zo’n lieve puppy te kiezen en er dan zo mee om te gaan….geen woorden voor.
  Ik ben blij dat ze nu bij jullie in goede handen is. Ik hoop dat ze snel opknapt. De verzorging en liefde die ze verdient zal ze wel krijgen bij jullie, gelukkig!!
  Sterkte!!

 2. He wat is dat schrikken. Veel sterkte en wat een geluk dat ze bij jullie in goede handen is. Groeten Sanna

 3. mariannevanekeren

  Wat verschrikkelijk om te horen. Weten wel zeker dat ze bij jullie in goede handen is. Hopelijk knapt ze snel weer op en wordt ze weer helemaal beter.
  Sterkte!

  Fam. van Ekeren, Hengelo

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven