Onze Verkoopwijze 2

Door het nieuwe landelijke “normaal” geïnitieerd door de overheid is onze verkoopwijze gedwongen volledig verandert. Lees voor meer uitleg…

Af en toe plannen we een nestje pups van onze Doodle meisjes. Verwachten we een nest of hebben we een nest dan is het makkelijkst dat jij zelf telefonisch contact met ons opneemt. Ja we weten het, deze werkwijze is ouderwets, alleen werkt hij voor ons het beste en vooral super effectief. De contact gegevens om met ons in contact te komen staan op de webpagina contact. Zodat wij weten wie er gaat bellen vul je een pupaanvraag formulier in.

Vervolgens krijg je binnen 24 uur een geautomatiseerd e-mail antwoord namens ons, wanneer wij daadwerkelijk jouw formulier ook hebben ontvangen. Bellen gaat, na het invullen van ons pupaanvraag formulier, natuurlijk veel sneller en is naar ons idee een stuk persoonlijker en wordt door ons zeer gewaardeerd. Uiteraard wachten we op jouw telefoontje maar laten we hier over ook duidelijk zijn niets moet, de keuze is volledig aan jou!

JIJ bent op zoek naar een betrouwbare fokker?
WIJ zijn op zoek naar een goed adres & familie voor onze pupjes waar ze levenslang kunnen wonen en worden verwend.

Wat kun je van ons verwachten?
Onze pups worden bij ons in huis geboren en verblijven in onze woonkamer. We “verbouwen” onze woonkamer om tot onze PupKamer. De eerste 4-5 weken ontvangen we nog geen kraambezoek, een en ander afhankelijk van hoe alles gaat met moeder en kids. Wij vinden het erg belangrijk dat mama en haar pups in het begin even voldoende rust krijgen. We zorgen we er natuurlijk wel voor dat de pupjes kennis maken met mensen want knuffelen doen we allemaal erg graag en vooral veel!

Wanneer de pupjes groter worden dan gaan we intensief aan het werk met het actief binnen- en buitenshuis optimaal te socialiseren. Wanneer de pups wat ouder zijn en de temperatuur buiten het toelaat mogen zij een paar uurtjes (naar gelang hun leeftijd) per dag bij ons in onze tuin spelen en ravotten. Ook doen wij de bench training met als achterliggende gedachte dat de overgang straks naar de nieuwe familie vlekkeloos verloopt en een Mini Doodles pup een bench al is gewend. We starten vroeg met zindelijkheidstraining waardoor de kleine Doodleman of Doodlevrouw al zo goed als zindelijk is wanneer hij/zij vertrekt naar jou.

Onze pups worden afgegeven met een koopovereenkomst, worden 3 x ontwormd, worden gechipt, hebben een EU paspoort, een afstammingsbewijs met DNA profiel, hun eerste puppy enting en een klinische gezondheidsverklaring. 

Gesocialiseerd
Onze puppen zijn bekend met alle huiselijke geluiden, worden volop geknuffeld, hebben heel veel mensenhanden gezien/gevoeld, ontmoet alvorens zij vertrekken naar hun nieuwe baasje. Uiteraard zijn zij al bekend met het verkeer, hebben hun eerste autoritjes bij ons gehad. Ook hebben zij kennisgemaakt met een halsbandje en zijn zij diverse keren aan de riempjes mee naar buiten geweest voor een wandelingetje en/of in de bolderkar. Zij zijn bekend met de borstel, kam en schaar want vachtverzorging is levenslang en superbelangrijk voor een Doodle.

De pupjes worden op deze wijze, door ons goed gesocialiseerd in één van de belangrijkste fase van hun leven.We doen ons best om de pup een fijne, warme en stabiele basis voor de rest van hun leven mee te geven. Een persoonlijk kennismakingsgesprek en bezoek bij ons in Lutten behoort tot de procedure om in aanmerking te komen voor een Mini Doodles pup van ons, want: Jij bent op zoek naar een betrouwbare fokker en wij zijn op zoek naar een goed liefdevol adres en gouden permanente mand voor onze Mini Doodles pup.

Wat verwachten we van jou?
Wat voor ons wel belangrijk is, is dat jij en je familieleden heel veel liefde, geduld, tijd en zorg besteed om jouw speelse pup op te voeden tot een fijn stabiel gezinslid en heerlijk zijn beweging en verzorging kan bieden in zijn verdere toekomst! Dat jij de verantwoordelijkheid neemt om dit gezamenlijk met jouw familieleden te verwezenlijken! We verwachten gedurende de periode dat de pup bij ons is, betrokkenheid van jou en wij jou en je familie kunnen leren kennen.  Uiteraard heeft iedere pup eigenaar de mogelijkheid om met zijn/haar gezin de pups te bezoeken en mee te groeien met de pups totdat zij met hun nieuwe familie(s) meegaan. Onze pupjes zijn wanneer ze naar hun familie gaan uitstekend gesocialiseerd en dol op knuffelen en kussen.

Van onze kant doen wij alles wat in ons vermogen ligt om jou hierbij te ondersteunen! Van onze kant uit bieden wij een levenslange begeleiding van jouw Doodle. En mocht je geen oppas in vakanties hebben dan is het mogelijk dat hij/zij bij ons logeert. Uiteraard wel in overleg én mits we plaats hebben. We hebben namelijk zelf geen kennels, alles woont samen met ons in huis en neemt deel aan ons dagelijkse familieleven.

Onze werkwijze
Je vult ons pupaanvraag formulier in en stuurt deze naar ons op, wanneer wij dan daadwerkelijk uw formulier hebben ontvangen, krijg je van ons ALTIJD een e-mail antwoord terug. De contact gegevens staan op onze website pagina contact.  Heb je voor dat ons nestje is geboren al een pupaanvraag formulier opgestuurd, dan is het raadzaam dat bij nog steeds interesse in een pup van ons, dat jij zelf telefonisch contact met ons opneemt wanneer de pupjes zijn geboren.

Mensen die in aanmerking willen komen voor één van onze pupjes, nodigen wij, na de bevalling uit, voor een kennismakingsgesprek wat met een bezoek wordt ingevuld (zie hierboven voor wanneer e.e.a. start). Kenmerken voor dit bezoek zijn dat het voor ons goed moet voelen dat jullie als gezin geschikt zijn om het baasje te worden van één van onze pupjes. Zo moet het voor jou ook goed voelen om een pup bij ons aan te schaffen. Overigens jij neemt zelf altijd telefonisch contact met ons op.

Wij doen zeer beslist niet aan karaktertesten omdat uit eigen ervaring, meer dan 35+ jaar, gebleken is dat deze niet kloppen. Wij kunnen niet bepalen hoe de leefsituatie en het karakter van de nieuwe eigenaar is. Een pupkoper mag bij ons zelf een pup uitkiezen. Belangrijk is om op het gevoel af te gaan. Tot op heden klopte het maken van de match perfect. De opvoeding bepaalt voor een groot deel hoe jouw Doodle wordt. Van nature hebben ze al een liefdevol, sociaal en open gevend karakter. Met 6 weken gaan we over tot de definitieve verdeling van de pupjes waarbij we zeker de voorkeur van jou meenemen en ook de dynamiek van de gehele familie.

Hoe gaan we om met reserveerlijsten?
Wij fokken niet op bestelling dat moge duidelijk zijn. Wat we wel doen is dat wanneer er voor beide partijen een prettig telefoongesprek is geweest, we het pupaanvraag formulier printen en dit pupaanvraag formulier ook bewaren tot we een nieuw nestje hebben. Maar de bal ligt in jouw hoek voor wat betreft het initiatief nemen om in contact met ons te komen voor een pupje van ons. Horen we niets mer van jou vernietigen we alsnog jouw pupaanvraag formulier conform de wet die ons dit voorschrijft.

Wij hebben GEEN inschrijfkosten of administratiekosten of wat voor gedefinieerde kosten dan ook, die op voorhand door jou aan ons dienen te worden betaald? Bij ons betaal je geen reserveringskosten van jouw pup. En zoals gezegd gaan wij definitief de pupjes aan de families koppelen met de leeftijd van circa 6 weken van de pupjes. Voordat de pup definitief met jou mee gaat, dient minimaal 7 werkdagen van te voren het aankoopbedrag bij ons in ons bezit te zijn. Overigens kan gedurende de maanden dat de pup bij ons is, door ons worden besloten dat wij een verkoop van de pup om diverse voor ons moverende redenen niet zien zitten.

Wat kost een pup?
Wij krijgen vaak de vraag “wat kost een pup van jullie?”.
Nu snap ik best dat men wil weten waar ze aan beginnen alvorens ze een definitief besluit nemen, maar voor fokkers is het vaak heel frustrerend om al die e-mails uitgebreid te beantwoorden en vervolgens nooit een reactie terug te krijgen. Ook wordt er door de meeste fokkers erg geheimzinnig over de prijs gedaan. Ergens wel begrijpelijk, want de prijs zou niet het belangrijkste moeten zijn als u kiest voor een gezinslid voor het leven. Overigens doen wij niet geheimzinnig hierover, een Mini Doodles pup kost circa €1850,00 wat inclusief een Europees dierenpaspoort, zijn/haar eigen unieke DNA profiel (afstamming bewijs) is.

We zijn auteur/schrijver van een prachtig informatief handleiding en begeleidingsboek ook wel puphandboek genoemd en die we zelf uitgeven en ook voor andere liefhebbers te koop is in de webshop. We delen zo onze opgedane praktische kennis over de 35+ jaar onder andere binnen de kynologie en verdiepen in de psychologie van de hond uitgelegd in makkelijk te begrijpen mensen taal.

Resumerend hoe het verkooptraject bij ons is

  • Insturen pupaanvraag formulier
  • Website in de gaten houden met name onze nieuws pagina
  • Na de geboorte zelf telefonisch contact met ons opnemen
  • Daarna gaan we het kennis maken traject in

Bent u alleen geïnteresseerd in de prijs en is de prijs wel doorslaggevend voor uw keuze, dan verwijs ik u door naar de diverse advertentie websites waar allerhande (stamboomloze) hondjes worden aangeboden.

Thuis en dan?
We zijn er van overtuigd dat de nieuwe familie goed op zijn kleine Doodle lieveling gaat passen om zo een lang en gezond leven te starten. Desalniettemin vragen we wederom aan de nieuwe familie ons bij problemen of probleempjes meteen op te bellen en ook regelmatig ons op de hoogte te houden. Dit alles zou ons heel blij maken! De wens van ons is om samen een geweldig fijn, lang en gezond leven te hebben met veel plezier, samen met de familie. Uiteraard blijven wij na aankoop klaar staan met advies en begeleiding van onze Mini Doodles pupjes.

Bezoeken: 180

Scroll naar boven