Hoe vind een gezonde pup?

Als fokker krijgen we regelmatige elektronisch de vraag waar vind je een gezonde pup? Mijn advies is zet echt op een A-4 al die eisen en kenmerken waaraan jij vindt dat een fokker ongeacht ras of mix hond fokker waaraan de fokker dient te voldoen. Vervolgens ook wat de gezondheidseisen zijn waaraan voor jou jouw pup dient te voldoen en tip wijk hier niet vanaf.

Wij werken nauw samen met de rasvereniging in oprichting Nederlandse Mini Doodle, en daar kan je ook de regels voor de gezondheid en ook de testen waaraan de ouders dienen te voldoen. Pupjes zijn allemaal schattig en om op te vreten, alleen nu komt het, alle pupjes worden groot en hopelijk een lang gezond leven samen met zijn of haar familie! En daar slaan we de spijker precies op zijn kop namelijk een lang gezond leven samen.

Wat kan je zelf doen?

Zoals gezegd zet al je eisen op een A-4 en wijk daar niet van af hoe schattig alles ook is of lijkt dat het is. Daarentegen luister ook naar je onderbuik gevoel want in mijn beleving is dit je beste persoonlijke raadgever. Beslissing nemen alleen vanuit je gevoel zonder je gezonde verstand is naar onze mening niet wijs. De gelijke combinatie van gezond verstand en je hart. Waar ergens te voorstaat is nooit goed.

De motivatie voor te fokken

Denken dat een “fokker” en ook diegene die een eenmalig nestje fokt, altijd het goed met je voor hebt, is een complete fabel. Je zou bijvoorbeeld aan een fokker kunnen vragen wat zijn of haar motivatie is om te fokken. Luister dan ook met je gevoel en verstand naar zijn of haar onderbouwd motiverend antwoord. Is er bijvoorbeeld een fokplan aanwezig waarin standaarden worden vastgelegd. In welke generatie zit de fokker met zijn fokkerij en dus eventueel jouw pup. Daaraan gekoppeld hoe lang en hoeveel fokt deze fokker en naar ons idee onder welke richtlijnen?

Op de welbekende algemene verkoop websites de pups die daar worden aangeboden voldoen voor zover bij ons bekend niet aan enige fok eisen of laten gezondheidstesten bij de ouders van de pups verrichten! Dit vinden wij onverantwoord gezien er veel aan vooraf testen veel voorradig is en ja dit kost een en ander maar daar zie je dan ook meteen duidelijk van die fokkers die echt het beste voor jouw pup wensen en die fokker die niet die motivatie heeft.

Weergaven: 29

Scroll naar boven