Geen zere pootjes meer in de winter ⛸🐾

Pootjescrème / balsem voor hondenpootjes (de voetkussentjes) dat preventief gebruikt om wondjes door sneeuwwandelingen te voorkomen en om gevoelige pootjes, pootjes met wondjes te behandelen.

Natuurlijke honden- voetzoolbalsem voor honden

Deze pootjescrème heeft een herstellende, verzorgende en beschermende werking. Sneeuw, ijs, (warm) asfalt, scherpe randjes en andere zaken kunnen de voetzooltjes van honden beschadigen. De pootjescrème maakt de pootjes weer soepel, voorkomt pijnlijke kloofjes en andere problemen en heeft een verzorgende / herstellende werking als het voetzooltje wat beschadigd is.

Het kan ook gebeuren dat een hond een overgevoeligheid heeft voor iets waar zijn huid of vacht direct mee in aanraking komt, zoals een vloerkleed, een kussen of schoonmaakmiddel. De oorzaak van deze gevoeligheid en het behandelen met de crème voorkomt dan verdere problemen

Volledig biologisch en vrij van lanoline

Deze honden voetzoolbalsum is volledig natuurlijk / biologisch. Geen schadelijke en irriterende chemicaliën en veilig te gebruiken in combinatie met andere Natuurlijk4Dogs producten. Deze hondenpootjesbalsem is ook vrij van lanoline (een restproduct dat overblijft na het wassen en drogen van schapenwol dat door veel producenten gebruikt wordt) of andere dekkende bestandsdelen. Waarom is dat belangrijk? Lanoline dekt de pootjes af.

Dit zorgt ervoor dat een hond de warmte niet meer goed kan afvoeren. Een hond heeft namelijk alleen maar zweetkliertjes in zijn pootjes. Zeker bij bijvoorbeeld rennen in de sneeuw, zand en bij warm weer kan een hond zijn warmte dan niet kwijt. In plaats daarvan maken wij gebruik van een bijenwas die een natuurlijke antibiotische werking heeft. In combinatie met de andere ingrediënten heeft deze crème een ultieme verzorgende werking zonder de pootjes af te dekken.

Preventief gebruik in winter

Sneeuw en ijs gaat klonteren onder de zolen en pootjes van je hond. Er vormen zich dan ijspegeltjes die vlijmscherp kunnen zijn. Ook bevriezing kan plaatsvinden. De pootjescrème voorkomt dat het sneeuw gaat klonteren en zorgt ervoor dat sneeuw en ijs weer makkelijk te verwijderen zijn. Ook voorkomt dit nare sneetjes veroorzaakt door het gevormde ijs. Uiteraard is het wel belangrijk om de pootjes van je hond goed in de gaten te blijven houden tijdens koud weer. Zeker als het vriest.

Na het lopen, controleer de pootjes van je hond. Is deze beschadigd? Maak de pootjes schoon en breng zo snel mogelijk de crème aan om te voorkomen dat de pootjes gaan ontsteken.

Weergaven: 3

Scroll naar boven