nl mini doodle wormen

De zin en onzin van ontwormen

  1. Op de vraag hoe vaak doe je ontwormen?
  2. Wanneer doe je ontwormen?
  3. Waarmee doe je ontwormen?

Faces (ontlasting) na laten kijken door een laboratorium geïnitieerd door je dierenarts, voor een onderzoek op parasieten controle.
Voordeel is dat je gericht medicatie tegen parasieten geeft, niet overbodig vergif in je Doodle stoppen. Nadelen zijn er niet. Of als je wil dan de financiële kosten.

Wanneer doe je een faces onderzoek is simpel te beantwoorden dat je mijns inziens een onderzoek doet bij verdenking op wormen. Zeker bij een vlooien plaag want dan is bekend dat je hond ook wormen kan krijgen.

De beste ontworm middel is niet te noemen domweg omdat dit afhankelijk is van het gegeven van wat voor wormen (parasieten) er aanwezig zijn. Uitgelegd aan onze pup kopers is je geeft het anti wormmiddel wat dekt van a t/m k en worm m is aanwezig. Zo wordt de parasiet ondanks jouw goede zorgen niet bestrijd. Gericht medicijnen geven is ons advies. Beter nog wanneer er geen sprake is van parasieten dan geen medicijnen geven.

Overigens koop alleen anti parasieten en anti wormen (ook parasieten) middelen bij de dierenarts omdat wanneer er een bijwerking optreed de dierenarts weet wat hij als tegengif (medicijnen) kan geven.

NL Mini Doodle

Weergaven: 11

Scroll naar boven